Главная / Екскурсії / Болить воєнне сьогодення…

Болить воєнне сьогодення…

У рамках заходів щодо відзначення Дня захисника України науковцями музею запропоновано «своє бачення» мовою тематичних артефактів фондової збірки. 11 жовтня в експозиції відділу нової та новітньої історії музею проведено тематичний захід – урок мужності і патріотизму «Українське військо від перших національно-визвольних змагань до російсько-української війни». Захід відвідали учні 10-их класів Тернопільської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів №19.

Любов Катеринюк, завідувачка відділу нової та новітньої історії, на основі матеріалів експозиції розповіла про славну історію українського січового стрілецтва та про героїчну звитягу Української Галицької Армії в обороні української державності.

Володимир Пукач, завідувач сектора національно-визвольної боротьби відділу нової та новітньої історії, використовуючи унікальні артефакти, розкрив історію та бойовий шлях Української Повстанської Армії в період другої світової війни, зокрема, на Тернопільщині. Цікаво і захоплююче розповідав про озброєння і бойове спорядження, а також про армійський стрій українського війська.

Надія Боженко, старший науковий співробітник відділу нової та новітньої історії, зробила екскурс новою експозицією «Наші земляки в обороні України». Тема присвячена уродженцям краю – учасникам бойових дій на сході України. Присутні ознайомилися з цікавими та оригінальними експонатами, переданими учасниками війни та волонтерами. Вражають, хвилюючи, фотоматеріали, особливо тих, які загинули в цій війні.

Такі тематичні заходи проводитимуться й надалі…

Рекомендуємо

Наукова конференція «Суспільство і природа: від минулого до майбуття» (до 100-річчя від дня народження Миколи Чайковського)

Шановні колеги!  6 вересня 2022 року о 10:00 год. у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбудеться наукова конференція «Суспільство і ...

Виставка, приурочена 250-літтю папської коронації Почаївської ікони Божої Матері

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї 26 вересня 2023 року розпочались ювілейні культурно-релігійні заходи Тернопільщини, приурочені Почаївській ...

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

  Впізнаваним символом нашої країни, знаком волелюбства та відваги, є тризуб (малий герб України). Золотий тризуб на блакитному фоні, нарівні з ...