Главная / Новини / Виставка крашанок

Виставка крашанок

Не дивно, що і для наших предків воно було магічним атрибутом. І щоб дія яйця проявлялась сильніше, люди почали розмальовувати шкаралупу різноманітними символами.

Сьогодні писанка стала символом Воскресіння Ісуса Христа. Хоча з’явилася вона набагато раніше, аніж християнство прийшло в Україну.

Наші давні предки поклонялися Сонцю. Для них воно було символом відродження природи. У яйці також таїться зародок нового життя і за формою воно нагадує Сонце. Коли його почали розмальовувати — народилася писанка.

Слово «писанка» має санскритське походження і означає «написана», «поінформована». Люди здавна вірили, що саме з такого, невеличкого за розміром, предмету може виникнути будь-яка форма життя.

Рекомендуємо

13 листопада 1918 року із проголошенням Західноукраїнської Народної Республіки було також затверджено військову організацію ЗУНР. Регулярний статус ...

Флеш-семінар «Інклюзивний та гендерно-чутливий підхід до розвитку музею» у музеї

Флеш-семінар «Інклюзивний та гендерно-чутливий підхід до розвитку музею» відбувся у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. Останніми роками в нашій ...