Главная / Екскурсії / ГРАНДІОЗНЕ СВЯТО «НІЧ У МУЗЕЇ» ВІДБУЛОСЬ У ТЕРНОПОЛІ

ГРАНДІОЗНЕ СВЯТО «НІЧ У МУЗЕЇ» ВІДБУЛОСЬ У ТЕРНОПОЛІ

Напередодні Міжнародного дня музеїв, 17 травня 2017 року Тернопіль долучився до традиції світової акції «Ніч у музеї». На захід завітали тернополяни та гості міста, серед яких – багато молоді. Свято відкрили реконструктори з Кам’янець-Подільського міського військово-історичного товариства, що вперше побували у Файному місті та продемонстрували перед музеєм міську залогу першої половини XVII ст.

Згодом дійство перенеслось у стіни музею. Одягнуті у вишиванки наукові працівники розповіли відвідувачам про таємниці печер, рослин та тварин – символів України, екологічну ситуацію на Тернопільщині, цікаві історичні артефакти, Козаччину, Українську революцію (100-річчя початку відзначається на державному рівні), таємниці повстанської криївки та про теперішню війну на Сході України. 

Народні умільці з Тернопільського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України провели для цікавих майстер-класи ліплення з глини, гончарства, малюнка на склі, витинанки, виготовлення ляльки-мотанки та бісероплетіння. Під час останніх, відвідувачі могли ознайомитися з основами декоративно-прикладного мистецтва та виготовити собі на пам’ять виріб.  

Творчий настрій створили для гостей музично-пісенні імпровізації  Романа Лотецького, Галини Романів, камерного оркестру Тернопільського державного музичного училища ім. Соломії Крушельницької та поезія члена Національної спілки письменників України Марії Баліцької в авторському виконанні. Презентовано, принагідно, книжку «Журавлина пісня»,  присвячену пам’яті брата, який воював на Донбасі. 

Під час акції «Малюнок козацьких нащадків», у рамках колективної творчості відвідувачів та художників Андрія Чернеця і Степана Мамчура, виконано картину «Червоногородські вежі».

«Солодкий скарб гетьмана Павла Полуботка» вдалося відшукати учасникам пригодницького квесту.

Тернопільський обласний краєзнавчий музей висловлює подяку за допомогу у реалізації задуму Британській Раді в рамках проекту «Активні громадяни», Молодіжному центру розвитку «МІСТ», дружній ресторації «Мамонт» та Молодіжній міській раді Тернополя.

Попередній запис

Ніч у музеї

Наступний запис

Вдумливий погляд життя…

Рекомендуємо

Фотодокументальна виставка “НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНА – торжество історичної правди”

Фотодокументальна виставка “Незалежна Україна – торжество історичної правди” на основі музейних експонатів відображає суспільно-політичні ...

Науково-краєзнавчі читання «Правдивим словом люд будила…»

    Тернопільський обласний краєзнавчий музей   Тернопільська обласна організація   Національної спілки краєзнавців України  Інформаційний лист        ...

Дискуйсійний клуб “Відома невідома Україна” (лекція 32),15.12.23

Друзі! в рамках музейного проєкту “Відома невідома Україна” відбудеться зустріч учасників дискусійного клубу.  Дата: 15 грудня 2023 року ...