Главная / Новини / ЛИЦАР ВІЛЬНОГО СЛОВА…

ЛИЦАР ВІЛЬНОГО СЛОВА…

70-річчю від народження Ярослава Павуляка – поета-дисидента, непересічного патріота України присвячено

Запрошуємо 20 вересня 2017 року (12.00 год.) на презентацію книжки «Ярослав Павуляк у споминах», упорядкованої доктором мистецтвознавства, професором Олегом Смоляком.

У книжці подано спогади родичів, друзів, колег, знайомих, однокласників та односельців, що розкривають життєвий і творчий шлях поета непересічного таланту, відомого дисидента-українотворця, громадського діяча Ярослава Павуляка. Висвітлено окремі епізоди, що стосуються становлення його як художника, поета, сім’янина, організатора і керівника Історико-меморіального музею політичних в’язнів та людини, залюбленої в товариство.

Видання адресоване дослідникам творчості поета, викладачам і студентам гуманітарних навчальних закладів, та усім тим, хто цікавиться сучасною українською поезією.

У вінок пам’яті славетного краянина лунатиме пісня…

Рекомендуємо

Науково-краєзнавча конференція «Романтик історичної прози» (до 150-річчя від народження Богдана Лепкого)

Шановні колеги! 2 листопада 2022 року о 10:00 год. у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбудеться науково-краєзнавча конференція «Романтик ...

У музеї відкрилася ювілейна виставка, присвячена відомому археологу

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрилася ювілейна виставка, присвячена археологу, мистецтвознавцю, фольклористу, етнографу, історику ...

Слово покривдженої Долі…

Валерій Марченко – український дисидент-правозахисник, літературознавець і перекладач. Народився 16 вересня 1947 року в Києві.