Главная / Виставки / Надійний атрибут незалежності…

Надійний атрибут незалежності…

Упродовж останніх днів у музеї, зокрема, та в Тернополі загалом вперше експонується банерна виставка Українського інституту національної пам’яті «Українське військо: 1917–1921».

21 січня презентацію відвідали представники органів влади, пересічні бажаючі. Виступила завідувачка відділу нової та новітньої історії музею Любов Катеринюк, акцентуючи увагу на локальних тогочасних аспектах формування національної армії.

23 січня проєкт охарактеризував представник Українського інституту національної пам’яті Павло Попадин. Перед військовими, членами Спілки української молоді, українського козацтва, Національної гвардії, громадськості виступили працівники комунальної установи Тернопільської обласної ради «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини», ін.

Щоденно наявні матеріали (19 «плакатів») зацікавлюють багатьох відвідувачів установи.

Довідка Українського інституту національної пам’яті.

Одним із найважливіших атрибутів державності, гарантом безпеки та свободи України є її Збройні сили. Сьогодні вони стримують ворога в Донецькій та Луганській областях, а також готові до виконання поставлених завдань скрізь, де в цьому виникне потреба.

Сто років тому значення власного війська для України було надзвичайно важливим, адже молодій державі з перших і до останніх днів існування доводилось боротися з агресією сусідів. У вирі боротьби формувалося військо Української революції 1917–1921 рр. Воно увібрало в себе національні традиції минулих епох, але при цьому постійно змінювалося, пристосовуючись до викликів сучасності.

Виставка «Українське військо: 1917–1921» розповідає про початки Українського війська та його організацію, легендарних командирів, роди військ, однострої та відзнаки, зброю, найвизначніші військові формації та бойові операції 1917-1921 років, вшанування пам’яті і відновлення мілітарних традицій нині.

Виставка діятиме до 5 лютого 2020 року.

 

Попередній запис

Колядою засіймо добро…

Наступний запис

Пилипче – Білому Дому…

Рекомендуємо

СТУДЕНТСЬКА ПАПКА «ОЖИВИЛАСЯ»…

Напередодні християнського Свята Дмитрія Мироточця у музеї відкрито виставку ескізів  живописця, члена Національної спілки художників України Дмитра ...

Наукова конференція «Суспільство і природа: від минулого до майбуття» (до 100-річчя від дня народження Миколи Чайковського)

Шановні колеги!  6 вересня 2022 року о 10:00 год. у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбудеться наукова конференція «Суспільство і ...

У музеї відбулося засідання правління Тернопільської обласної організації НСКУ

  Сьогодні, у приміщенні Тернопільського обласного краєзнавчого музею, відбулося засідання правління Тернопільської обласної організації Національної ...