Главная / Зустрічі / У музеї провели семінар «МУЗЕЙНІ ОБ’ЄКТИ – ДОСТУПНІ КОЖНОМУ!»

У музеї провели семінар «МУЗЕЙНІ ОБ’ЄКТИ – ДОСТУПНІ КОЖНОМУ!»

Тернопільський обласний краєзнавчий музей спільно з Інклюзивно-ресурсним центром Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка 25 травня 2023 року провели семінар «МУЗЕЙНІ ОБ’ЄКТИ – ДОСТУПНІ КОЖНОМУ!» (в рамках проведення заходів з реалізації в області Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні).
Важливість безбар’єрної комунікації у суспільстві, зокрема в музейній сфері, перед освітньо-музейною аудиторією доносили лектори:
🔹Зоряна Удич, керівник інклюзивно-ресурсного центру Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та менеджменту освіти та
🔹Ірина Шульга, методист інклюзивно-ресурсного центру, кандидат педагогічних наук, асистент кафедри педагогіки та менеджменту освіти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.
Семінар відбувався на базі Тернопільського обласного краєзнавчого музею. Участь в роботі взяли 80 працівників музейної сфери усієї Тернопільської області, які мали можливість приєднатися до обговорення на платформі ZOOM.
Тренінгова робота, що проводиться вже неодноразово у рамках співпраці з Тернопільським національним педагогічним університетом імені Володимира Гнатюка, щоразу додає нових та необхідних знань і навичок щодо програмного розвитку «Інклюзія в музеї».
Заступник директора Тернопільського обласного краєзнавчого музею Наталія Чеканова дала аналіз рівня доступності музейних об’єктів у нашій установі та підсумувала роботу семінару.
Щиро вдячні лекторам Зоряна Удич та Ірина Шульга за майстерність професійно розвивати і доносити філософію суспільства без обмежень!
Оленка Крупніцька, старший науковий співробітник художньо-рекламного відділу ТОКМ
 

Рекомендуємо

Вихованці Пласту – учасники Визвольних Змагань

Впродовж минулих століть українці поклали мільйони жертв в боротьбі за Українську незалежну державу. В історію українських визвольних змагань золотими ...

Творча зустріч з письменником, автором книги «Чорнобиль: я бачив» Володимиром Шовкошитним

Запрошуємо 23 квітня 2024 року на творчу зустріч з письменником, громадсько-політичним діячем, директором видавництва «Український ...