«СУСПІЛЬСТВО І ПРИРОДА: від минулого до майбуття» науково-краєзнавча конференція, приурочена 100-річчю від дня народження заслуженного природоохоронця ...
Саме таким холодильником-льодовнею, у вигляді дерев’яної тумбочки на чотирьох ніжках, користувалися тернопільські міщани на початку ХХ століття. Він звичайно відрізняється від сучасного по виду, але був цілком придатним у використанні.
Даний холодильник виготовлений з дерева і має два відділення, які в середині обшиті оцинкованою бляхою. Одне призначене для кусків льоду, який сюди засипали та по мірі необхідності міняли. Влітку – майже щодня. Адже лід дуже швидко перетворювався на талу воду, тому її потрібно було зливати за допомогою краника (знаходиться внизу з лівої сторони).
Інше відділення використовувалося для зберігання продуктів харчування, які швидко псувалися.
Лід для холодильника заготовляли взимку чи ранньою весною на Тернопільському ставі та старалися зберегти в льохах (льодовнях) до наступної зими.
Попередній запис
Наступний запис
«СУСПІЛЬСТВО І ПРИРОДА: від минулого до майбуття» науково-краєзнавча конференція, приурочена 100-річчю від дня народження заслуженного природоохоронця ...
В рамках нового проєкту “Історія давнього стібка” запрошуємо на майстер-клас «Комір-стійка чоловічої сорочки техніками лиштва і січене» за ...