Главная / Зустрічі / Міжнародна делегація у музеї

Міжнародна делегація у музеї

Тернопільський обласний краєзнавчий музей щиро приймав високоповажних гостей – міжнародну делегацію з Швеції, Німеччини, Польщі, Естонії, що перебувала із офіційним візитом у Тернополі з нагоди відзначення Дня міста.
Зустріч подарувала багато вражень. Члени делегації, підтримуючи Україну, з цікавістю пізнавали наш край: національну культуру та героїчну історію минулого і сьогодення у світовому контексті. Програма відвідин охопила найцікавіші музейні локації. Представники країн захоплювались експозицією, а саме: археологічною збіркою, мистецькими колекціями, стародруками (на давніх картах ХVI ст. відшукували свої етнічні землі), а також виставковими проектами українського державотворення та сакрального мистецтва на основі фондових матеріалів.
Збережені музейні артефакти переконливо свідчили про нашу спільність європейських цінностей, стандартів та світоглядів.
А те, що Україна багата традиціями, талантами можна було переконатись у містечку народних майстрів, що розташувалось під відкритим небом поруч з будівлею музею.
Під час культурного діалогу директор Тернопільського обласного краєзнавчого музею Ярема Шатарський подякував шановним гостям за візит та увагу до національних надбань, за підтримку та допомогу у війні з російським агресором; водночас запросив до співпраці, яка б у майбутньому мала спільні музейні проєкти, нові напрямки досліджень, нові можливості та досвід для наукових співробітників.
Теплу зустріч організували Тернопільський обласний краєзнавчий музей разом із Тернопільською міською радою.
Сьогодні вкрай важливо доносити світу унікальність української спадщини, яка має тисячолітню історію, яку ми бережемо для нащадків і яку ворог прагне знищити як доказ своєї вторинності та меншовартості. Тому, такі зустрічі додають віри у перемогу над світовим злом.
 
Оленка Крупніцька, старший науковий співробітник художньо-рекламного відділу ТОКМ
 
 

Рекомендуємо

Виставка “День великого єднання”

 22 січня відзначається ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ (Указ Президента України від 21 січня 1993 р.). В цей день 103 роки тому відбулося проголошення Акту ...

“Історичний екскурс українського державотворення (Х – ХХІ ст.)”

28 липня – День Української Державності. Свято цьогоріч відзначатиметься вперше, оскільки встановлено Указом Президента України від 24 серпня 2021 року, ...

Виставка “ВИШИТІ ОБЕРЕГИ ЄДНАННЯ”

РУШНИК  супроводжує людину протягом усього життя, і в радості, і в горі. Він завжди був символом гостинності – на ньому підносили дорогим гостям ...