Главная / Виставки / Виставка "За Україну, за її волю..."

Виставка “За Україну, за її волю…”

Щорічно, в жовтні, на державному рівні, ми віддаємо шану бійцям, які ЗАХИЩАЛИ і ЗАХИЩАЮТЬ свободу й незалежність України, згадуємо тих, хто віддав своє життя за Батьківщину.
Збройна агресія росії проти України розпочалася 20 ЛЮТОГО 2014 року анексією Криму. В березні було окуповано частину Луганської і Донецької областей України. Вісім років тривала, так звана гібридна, окопна війна.
Українські воїни мужньо боронили свою землю, дали достойну відповідь окупантам і не допустили проникнення ворога вглиб держави. 🙏 Ми ПАМ’ЯТАЄМО Донецький аеропорт, Іловайськ, Дебальцево – героїчні битви в історії сучасної війни. Своєю кров’ю вони скропили українську землю і вписали героїчні сторінки в цю страшну війну.
24 ЛЮТОГО 2022 року на світанку росія розпочала повномасштабну війну проти України. Бомбили ворожі літаки наші міста: Київ, Харків, Чернігів, Дніпро, Суми. Мільйони людей втратили домівки, стали біженцями, переміщеними особами, емігрантами по світу.
Такого звірства ще не бачив світ, а ще не бачив такої стійкості захисників України.
путін вирішив знищити Україну і її народ.
Йде ГЕРОЇЧНА БОРОТЬБА за життя, за Україну. Мужність наших бійців вражає світ. Перемога України над рашизмом – єдина і спільна мета, що об’єднала більше сорока країн світу з українським народом. Адже путін несе загрозу світу.
Міжнародна військова допомога надходить в Україну, і наші бійці поступово звільняють окуповані росією міста і села.
Ми платимо велику ціну за свою волю і незалежність – життями наших синів і дочок .
Честь і слава  НЕЗЛАМНИМ ГЕРОЯМ, хто бореться і гине за свою землю, за майбутнє дітей.
 Пам’ятаємо їх імена і віддаємо ГЛИБОКУ ШАНУ ЗАГИБЛИМ: за подвиг їх, за звитягу, за незламну силу духу, за мужність в обороні України.
 
До Дня захисників України у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка “За Україну, за її волю…”, на якій представлено світлини бійців ЗСУ з Тернопільщини, які загинули в перші місяці війни 2022 року.
Надія Боженко, старша наукова співробітниця відділу новітньої історії
 
 На відео: Меморіал пам’яті у експозиції Тернопільського обласного краєзнавчого музею.
Ютуб канал:

Рекомендуємо

УКРАЇНІ БОЛИТЬ…

До 26 грудня 2016 року експонуватиметься персональна виставка живопису та графіки Дани Виноградової «Буремна Україна».

Тернопільський осередок Національної спілки краєзнавців України: нові вектори розвитку

Уже стало доброю традицією, коли члени Тернопільського осередку Національної спілки краєзнавців України збираються у стінах Тернопільського обласного ...

Захід на тему «Побут Галицької аристократії у модерний час»

25 травня 2023 року у залі стародавньої історії Тернопільського обласного краєзнавчого музею для дітей ВПО наукові співробітники провели захід на тему ...