Главная / Виставки / Виставка "За Україну, за її волю..."

Виставка “За Україну, за її волю…”

Щорічно, в жовтні, на державному рівні, ми віддаємо шану бійцям, які ЗАХИЩАЛИ і ЗАХИЩАЮТЬ свободу й незалежність України, згадуємо тих, хто віддав своє життя за Батьківщину.
Збройна агресія росії проти України розпочалася 20 ЛЮТОГО 2014 року анексією Криму. В березні було окуповано частину Луганської і Донецької областей України. Вісім років тривала, так звана гібридна, окопна війна.
Українські воїни мужньо боронили свою землю, дали достойну відповідь окупантам і не допустили проникнення ворога вглиб держави. 🙏 Ми ПАМ’ЯТАЄМО Донецький аеропорт, Іловайськ, Дебальцево – героїчні битви в історії сучасної війни. Своєю кров’ю вони скропили українську землю і вписали героїчні сторінки в цю страшну війну.
24 ЛЮТОГО 2022 року на світанку росія розпочала повномасштабну війну проти України. Бомбили ворожі літаки наші міста: Київ, Харків, Чернігів, Дніпро, Суми. Мільйони людей втратили домівки, стали біженцями, переміщеними особами, емігрантами по світу.
Такого звірства ще не бачив світ, а ще не бачив такої стійкості захисників України.
путін вирішив знищити Україну і її народ.
Йде ГЕРОЇЧНА БОРОТЬБА за життя, за Україну. Мужність наших бійців вражає світ. Перемога України над рашизмом – єдина і спільна мета, що об’єднала більше сорока країн світу з українським народом. Адже путін несе загрозу світу.
Міжнародна військова допомога надходить в Україну, і наші бійці поступово звільняють окуповані росією міста і села.
Ми платимо велику ціну за свою волю і незалежність – життями наших синів і дочок .
Честь і слава  НЕЗЛАМНИМ ГЕРОЯМ, хто бореться і гине за свою землю, за майбутнє дітей.
 Пам’ятаємо їх імена і віддаємо ГЛИБОКУ ШАНУ ЗАГИБЛИМ: за подвиг їх, за звитягу, за незламну силу духу, за мужність в обороні України.
 
До Дня захисників України у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка “За Україну, за її волю…”, на якій представлено світлини бійців ЗСУ з Тернопільщини, які загинули в перші місяці війни 2022 року.
Надія Боженко, старша наукова співробітниця відділу новітньої історії
 
 На відео: Меморіал пам’яті у експозиції Тернопільського обласного краєзнавчого музею.
Ютуб канал:

Рекомендуємо

Дискусійний клуб «ВІДОМА невідома УКРАЇНА» (1.04.23)

Друзі В рамках нового музейного проекту «ВІДОМА НЕВІДОМА УКРАЇНА» запрошуємо стати учасниками дискусійного клубу. Коли 1 квітня 2023 р. об 11.00 ...

Майстер пензля Андрій Наконечний

До 115-річчя від дня народження художника В останній весняний день хочемо вшанувати пам’ять людини, життя якої розпочалося з успішних творчих злетів ...

Третій Надзвичайний Великий Збір Організації Українських Націоналістів

80 років тому, 21–25 серпня 1943 року, на хуторі Веснівка поблизу с. Золота Слобода на Козівщині був проведений Третій Надзвичайний Великий Збір ...