Главная / Виставки / Гармонія світу природи…

Гармонія світу природи…

14 вересня 2017 року відбулася презентація виставки кращих малюнків Всеукраїнського екологічного конкурсу «Чорнобильська катастрофа: 30 років опісля – що далі?».

Проект благословив священик УГКЦ Василь Шафран.

Застережувальне «слово» учням тернопільської гімназії  «Гармонія» та краєзнавцям змовив начальник управління екології  та природних ресурсів Тернопільської ОДА Орест Сінгалевич.

Загальному огляду тематичної експозиції передувало прочитання молитви:

Творче Неба і Землі

Господи і Боже наш! Ти, що сотворив все видиме і невидиме, і все сотворив для Своєї слави, прости нам, грішним, що порушили красу та гармонію Твого творіння. Гріх, який запанував нашими серцями, спотворює Твій Образ і Твою Подобу і нищить навколишнє середовище, віддзеркаленням якого є Ти.

Просимо Тебе, Отче Неба і Землі, подай нам мудрості, любові, поміркованості, щоб ми могли гідно зберігати Твоє творіння та нарешті правильно використовувати усі природні дари, які Ти нам подарував. Дай нам сили повернути все втрачене, щоб через Твою Силу, любов та милосердя у наших серцях потекли ріки живої води, яка буде виливатися через нас на всю Землю.

Обіцяємо Тобі більше не нищити нашу природу, будемо правильно і раціонально використовувати природні ресурси, щоб бути вірними слугами Твоїми.

Ігор Посоленик, м. Дрогобич, Львівська обл.

    

Рекомендуємо

Фотодокументальна виставка «Звитяжець краєзнавства»

10 лютого 2023 року у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкривається фотодокументальна виставка «Звитяжець краєзнавства»‚ приурочена 100-річчю ...

Виставка «Народ трагічної долі»

18 травня 1944 року сталінський режим підготував і здійснив силами НКВС-НКДБ спецоперацію примусового виселення корінного народу Криму – кримських татар. ...

Виставка «Вирвані з корінням…» (до 78 річниці депортації етнічних українців з території Польщі)

9 вересня 1944 року відбулося підписання Угоди між УРСР та Польським комітетом Національного визволення про евакуацію українського населення з території ...