Главная / Колекції музею / Поштовий блок «Зброя Перемоги. Made in UA»

Поштовий блок «Зброя Перемоги. Made in UA»

Музейна колекція поповнилася випуском поштового блоку «Зброя Перемоги. Made in UA», присвячена оборонно-промисловому комплексу України.
Поштовий блок складається з шести світлин із новітніми зразками української зброї:
– розвідувальним безпілотником «Shark»,
– ударним безпілотником «Лютий»,
– FPV-дроном «Ескадрон»,
– САУ «Богдана»,
– бронеавтомобілем «Козак»,
– морським дроном «Magura V5».
Вказане озброєння виробляється «Укроборонпромом» та іншими українськими компаніями.
На одній із марок зображено багатоцільовий підводний безпілотний човен «Magura V 5», який кардинально змінив ведення сучасної війни на морі. Перші морські дрони-камікадзе створено і використано Німеччиною ще в далекому 1915 році (Fernlenkboot) в ході Першої світової війни, однак його використання було надто складним через технологічний бар’єр. Так, для управління дроном на нього встановлювалась котушка з кабелем, через який здійснювалось дистанційне керування, а коригування руху відбувалось за допомогою спеціального літака. Українським зброярам вдалося використати сучасні технології для створення ефективних морських дронів, використання яких змусило окупантів передислоковувати та ховати свої судна в Чорному морі.
Також на марках зображені безпілотні комплекси, створені як для розвідки та коригування вогню, так і для ударів по військових об’єктах, техніці та живій силі ворога.
Завдяки українським інженерам вдалося створити справді новітні зразки зброї, які дають можливість Збройним силам України ефективно протистояти ворогу.
Найновіша зброя, найсучасніша розвідка, військовий досвід найдосконаліших армій, а головне – незламна воля до перемоги, що палає в українських серцях, – допоможуть завдати нищівного удару ворогу і приведуть Україну до Перемоги.
Слід зазначити, що купуючи цей поштовий набір, ви допомагаєте армії, адже 30 грн з його продажу Укрпошта спрямовує на підтримку сил безпеки й оборони України.
Лариса Лучків, завідувач сектора відділу фондів ТОКМ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Рекомендуємо

У музеї провели семінар «МУЗЕЙНІ ОБ’ЄКТИ – ДОСТУПНІ КОЖНОМУ!»

Тернопільський обласний краєзнавчий музей спільно з Інклюзивно-ресурсним центром Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира ...

У музеї відбувся національно-патріотичний захід “Нескорені духом”

    23 травня з нагоди Дня Героїв у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбувся національно-патріотичний захід “Нескорені ...

Величальна пісня природі у натюрмортах тернопільських митців

На землі є люди, які природою наділені мистецьким талантом, адже вони виписують натюрморти як поєднання кольорів та їхніх відтінків з романтичним відчуттям ...