Главная / Виставки / Виставка «Сміливі, незламні, непереможні»

Виставка «Сміливі, незламні, непереможні»

Сьогодні – 🩵💛 #День_захисників_і_захисниць України. Свято, котре відзначається в Україні на державному рівні від 2014 року, тісно пов’язане з релігійним – вшанування 🙏 Покрови Пресвятої Богородиці.
1 жовтня прийнято згадувати сучасних 🇺🇦 Героїв і всіх тих, хто в різні часи обороняв наш суверенітет і територіальну цілісність незалежно від службового становища та статі, не шкодуючи власного здоров’я чи навіть життя.
Сьогодні, в час повномасштабного російського воєнного вторгнення, дане свято, як ніколи, турбує 💗 серце кожного українця. Адже щодня наші захисники і захисниці роблять неймовірні речі. Завдяки їхнім надлюдським зусиллям та сміливості, через сльози, біль та втрати наші міста і села щоранку мають змогу прокидатися, а люди займатися своїми буденними справами – йти на роботу, до школи, чи просто займатися улюбленою справою.
Мужністю 💪 наших військових захоплюється весь світ, дивлячись, як вже 10 років, день у день, вони героїчно боронять нашу землю.
Ми добре пам’ятаємо і не забудемо
▪️незламних бійців-«кіборгів» Донецького аеропорту,
▪️відважних захисників Іловайська та Дебальцевого,
▪️сміливих героїв усіх битв російсько-української війни після 24 лютого 2022 року.
Серед тих, хто став на захист української державності, є тисячі 🔹уродженців нашого Тернопільського краю. На жаль 💔, багато з них вже нема серед живих. Список їхніх імен з кожним днем зростає.
В Тернопільському обласному краєзнавчому музеї 🏛️ частина експозиції новітньої історії присвячена пам’яті НАШИМ ГЕРОЯМ. Протягом 10 років небайдужі відвідувачі та земляки, які були учасниками бойових дій, передають в музей цінні експонати – фонди ТОКМ щороку розширюються.
До Дня захисників і захисниць України розгорнуто виставку «Сміливі, незламні, непереможні», яка доповнює експозиційний матеріал про героїв-краян. На ній представлено
🔹особисті речі,
🔹шеврони,
🔹світлини,
🔹документи,
🔹елементи військової форми та
🔹спорядження захисників-краян, а також
🔹гільзи від патронів,
🔹ящики від боєприпасів.
Частина матеріалів присвячена волонтерам і капеланам, які також стоять на захисті нашої держави.
Від всього серця 💗 ДЯКУЄМО! Бажаємо здоров’я та віддаємо глибоку шану – за відвагу, за незламну силу духу, за мужність в обороні України. Віримо, що нинішні захисники та захисниці здобудуть 🩵💛 ПЕРЕМОГУ.
Наталія Українець, завідувач сектора відділу новітньої історії ТОКМ
На зображенні може бути: 5 людей та текст
 
 
 
Переглянути статистику та оголошення
Просувати допис
 
Усі реакції:

Ви, Державний історико-культурний заповідник “Посулля” та ще 14

 
 

Рекомендуємо

Наукова конференція  «Примадонна оперної сцени» (до 150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької)

Шановні колеги!  Запрошуємо Вас взяти участь у роботі наукової конференції  «Примадонна оперної сцени» (до 150-річчя від дня народження Соломії ...

Звідки прийшов Святий Миколай?

 В Україні Миколай – найбільш шанований святий. І ще сто років тому хатня ікона Чудотворця стояла майже в кожній українській домівці. Святий Миколай – ...

Зібрання учасників дискусійного клубу “Відома невідома Україна” (лекція 15)

В рамках нового музейного проекту «ВІДОМА НЕВІДОМА УКРАЇНА» запрошуємо стати учасниками дискусійного клубу. Коли❓  14 липня 2023 р. о 15.00 год. ...