Главная / Виставки / Виставка «Степан Бандера - людина, яка стала символом»

Виставка «Степан Бандера – людина, яка стала символом»

1 січня 2023 року виповнюється 114 років від дня народження Великого сина українського народу, невтомного борця за Українську державу. Провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери.

У відділі нової та новітньої історії розгорнуто виставку «Степан Бандера – людина, яка стала символом», приурочену цій даті.

Чільне місце на виставці займають книги, видані в діаспорі у 50-80-х роках минулого століття, автором яких є С.Бандера та його соратники по боротьбі, а також сучасні видання про політичну діяльність та особисте життя Провідника.

Поряд – дослідження та розсекречені документи про вбивство українського патріота-націоналіста. Унікальними є поштові марки із серії “Підпільна пошта України” (США) та значки, присвячені С.Бандері, видані в США, Канаді і в незалежній Україні.

Окремий розділ виставки – матеріали про вшанування пам’яті Степана Бандери: буклети, світлини музеїв та пам’ятників в містах та селах України.

Запрошуємо оглянути!

Виставку підготувала Любов Левенець, старша наукова співробітниця відділу новітньої історії

 

Рекомендуємо

Виставка “Пласт – наша гордість і мрія, цвіт України й краса!”

Для проведення пластових ігор у відділі новітньої історії Тернопільського обласного краєзнавчого музею розгорнуто виставку “Пласт – наша ...

Генеральний консул Республіки Польща гість музею

ГЕНЕРАЛЬНИЙ КОНСУЛ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА В ЛУЦЬКУ СЛАВОМІР МІСЯК ГІСТЬ МУЗЕЮ! Сьогодні 7 лютого, в рамках робочого візиту до Тернополя, Генеральний Консул ...

Діорама “Кременецькі гори”

Кременецькі гори (з максимальною висотою 400 м) розміщені на Волинсько-Подільського плато. Шар білої крейди з домішками чорного кремнію подекуди сягає 100 ...