Главная / Виставки / Виставка "Вільні. Незламні. Непереможні"

Виставка “Вільні. Незламні. Непереможні”

Цьогоріч ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ для українців – особливе свято, наповнене сумом, завзятістю і найважливіше – любов’ю до своєї землі. 

Наша тривала боротьба з агресором неможлива без любові до того, що захищаємо і за що стоїмо. І саме ця любов додає сил, адже волелюбність української нації і бажання жити у незалежній, суверенній і вільній країні закладена генетично. 

Це війна світоглядів вільних людей і аморальних бездушних рабів, війна цивілізацій, війна, яка визначить на багато років парадигму розвитку всього світу. Наміри росіян заволодіти Україною за три дні, залишилися на папері. 

Наша незламність, прагнення до свободи, хоробрість і згуртованість співвітчизників, героїзм – все це показано на виставці, де представлено понад 🖼️ 40 МАРКОВИХ АРКУШІВ та ПОШТОВИХ КОНВЕРТІВ, щоб допомогти сучасникам зрозуміти і пережити нинішню війну. 

Поштові мініатюри стали своєрідною потужною зброєю і значним внеском до наближення перемоги. 

У добірці – портрети перших президентів, державні клейноди та офіційна символіка, нагороди, учасники Євромайдану та кіборги, а також поштові видання, присвячені російсько-українській війні. 

🔹Поштові марки «Русскій воєнний корабль, іді..! Слава Україні!» «Русскій воєнний корабль, іді..! Героям слава!»

🔹Марка «Українська Мрія», присвячена найбільшому та найпотужнішому у світі літаку АН – 225, який знищили окупанти у Гостомелі.

🔹Марка поштова «Доброго вечора, ми з України!», де було відображено історичний епізод, що трапився на Миколаївщині: український трактор тягне танк, покинутий росіянами.

🔹А також перша благодійна поштова марка України з додатковим номіналом – «Пес Патрон», на якій зображений талісман українських рятувальників – собака на кличку Патрон.

🔹Поштова мініатюра «Кримський міст на біс!», на якій – дівчина і хлопець спостерігають як вибухає незаконна переправа через Керченську протоку.

🔹Тема повномасштабного вторгнення Росії на територію України відтворена випуском марки «Херсон – це Україна», яка присвячена звільненню міста Збройними Силами України.

🔹Благодійний аркуш з марками «Слава Збройним Силам України», частина коштів якого була спрямована на допомогу ЗСУ та інші значущі події, що відбувалися у нашій державі, закарбувалися у філателії.

🔹МИ – Вільні. Незламні. Непереможні – символічний поштовий блок, присвячений незламності української нації також є у фондовій колекції музею і представлений на виставці. 

Лише 32 роки існує Україна як незалежна країна, цьому передували кілька століть боротьби українців мати свою державу… і знову Україна змушена захищати свою незалежність від ворогів, свою територіальну цілісность. Імперія так довго і методично нищила українців, нашу мову і культуру, вдаючись до різних методів. І все ж не знищила. 

Бо маємо ми в  серці те, що не вмирає. 

Ця важлива дата наповнює гордістю за нашу країну та нагадує про значення свободи та волі для кожного з нас. Ми маємо цінувати кожну хвилину, кожен день і жити на повну силу. 

 Запрошуємо вас долучитися до вшанування тридцять другої річниці Незалежності, нагадати світові, що ми є і боремося за свободу!

Лариса Лучків, завідувач сектора відділу фондів ТОКМ

Рекомендуємо

Виставка «Величність слова – з Молоткова…» (з нагоди 70-ліття Богдана Мельничука)

У вінок славня з нагоди 70-ліття відомого словотворця Богдана Мельничука вплетено виставку фондових матеріалів Тернопільського обласного краєзнавчого музею ...

Науково-краєзнавчі читання «Правдивим словом люд будила…»

    Тернопільський обласний краєзнавчий музей   Тернопільська обласна організація   Національної спілки краєзнавців України  Інформаційний лист        ...