Главная / Виставки / Виставка «Степан Бандера - людина, яка стала символом»

Виставка «Степан Бандера – людина, яка стала символом»

1 січня 2023 року виповнюється 114 років від дня народження Великого сина українського народу, невтомного борця за Українську державу. Провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери.

У відділі нової та новітньої історії розгорнуто виставку «Степан Бандера – людина, яка стала символом», приурочену цій даті.

Чільне місце на виставці займають книги, видані в діаспорі у 50-80-х роках минулого століття, автором яких є С.Бандера та його соратники по боротьбі, а також сучасні видання про політичну діяльність та особисте життя Провідника.

Поряд – дослідження та розсекречені документи про вбивство українського патріота-націоналіста. Унікальними є поштові марки із серії “Підпільна пошта України” (США) та значки, присвячені С.Бандері, видані в США, Канаді і в незалежній Україні.

Окремий розділ виставки – матеріали про вшанування пам’яті Степана Бандери: буклети, світлини музеїв та пам’ятників в містах та селах України.

Запрошуємо оглянути!

Виставку підготувала Любов Левенець, старша наукова співробітниця відділу новітньої історії

 

Рекомендуємо

Генеральний консул Республіки Польща гість музею

ГЕНЕРАЛЬНИЙ КОНСУЛ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА В ЛУЦЬКУ СЛАВОМІР МІСЯК ГІСТЬ МУЗЕЮ! Сьогодні 7 лютого, в рамках робочого візиту до Тернополя, Генеральний Консул ...

Свідомо вибрав шлях борні…

Упродовж 17 років знаний тернопільський історик Василь Штокало формував особисту колекцію поштової продукції, присвяченої упівській тематиці. «Паралельно», ...

Відкриття виставки “Князівни та княгині”

У Тернопільський обласний краєзнавчий музей представлена чудова виставка «КНЯЗІВНИ ТА КНЯГИНІ УКРАЇНИ», організована співзасновницею Міжнародного ...