Главная / Зустрічі / Генеральний консул Республіки Польща гість музею

Генеральний консул Республіки Польща гість музею

ГЕНЕРАЛЬНИЙ КОНСУЛ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА В ЛУЦЬКУ СЛАВОМІР МІСЯК ГІСТЬ МУЗЕЮ!
Сьогодні 7 лютого, в рамках робочого візиту до Тернополя, Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк і віце-консул Міхал Банась відвідали Тернопільський обласний краєзнавчий музей.
          
Гостей супроводжували голова Польського центру культури і освіти імені професора Мєчислава Кромпця в Тернополі п. Петро Фриз та заступник голови громадської ради при Тернопільській ОДА доктор філософії, академік академії соц. управління Іван Іскерський.
 
          
Заступник директора з наукової роботи Наталя Чеканова, завідувачі відділів стародавньої історії Олег Гаврилюк і природи Антоніна Баран ознайомили гостей з історією створення, експозиційними відділами та окремими експонатами, фондами, роботою музею в умовах воєнного стану.
 
           
Розказали про підготовку до проведення Всеукраїнської науково-краєзнавчої конференції з міжнародною участю «Традиції краєзнавства: регіональний аспект» (до 110-річчя Тернопільського обласного краєзнавчого музею) запланованої на квітень 2023р.
В ході зустрічі були намічені напрямки співпраці з консульством і Республікою Польща загалом в сучасних умовах і на перспективу.
 
       
 
Роман Мацелюх заступник директора з питань розвитку та комунікацій ТОКМ

Рекомендуємо

Духмяні експонати – 205-літтю Тараса…

О, диво!.. 14 березня, довідавшися «заднім числом» про виставку Шевченкіани у нашому музеї, молода Олеся Костюкович подарувала п’ять медяників за творами ...

Лицар українського народознавства

З нагоди 150-річниці від дня народження видатного українського вченого, етнографа і фольклориста, літературознавця і славіста, мовознавця, мистецтвознавця ...

Виставка «Степан Бандера – людина, яка стала символом»

1 січня 2023 року виповнюється 114 років від дня народження Великого сина українського народу, невтомного борця за Українську державу. Провідника ...