Главная / Екскурсії / Інтерактивна екскурсія "ПОДОРОЖ У СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ"

Інтерактивна екскурсія “ПОДОРОЖ У СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ”

Напевно кожен із нас у дитинстві чи юності мріяв перенестись в таємничу, овіяну легендами,  ЕПОХУ СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ.
Зараз така можливість з’явилася для школярів нашого міста, адже спеціально для них наукові співробітники відділу стародавньої історії ТОКМ розробили захід «Подорож у Середньовіччя».
Першими на нього завітали учні 5 класу Тернопільської ЗОШ № 4.
Дійство розпочалося із загальної характеристики даного історичного періоду: середини ХІІІ століття, коли територія сучасної Тернопільщини входила у склад Галицько-Волинської держави, якою управляв перший визнаний в Європі король Данило Романович.
Наступним етапом заходу була цікава розповідь про лицарів та відео трансляція фільмів з епізодами лицарських турнірів. Уявити, як вони виглядали в обладунках також можна було за допомогою експрес-виставки «Воїни в часи Середньовіччя».
 
 А кульмінацією став сучасний лицарський поєдинок, учасниками якого були наші гості-п’ятикласники. Він відбувався у вигляді різноманітних конкурсів.
Перший мав назву «Влучні стрільці». Сидячи на стільці, як на коні, школярам потрібно було закинути якнайбільше горішків у відерце.
 
Наступним завданням для учнів було відгадати скільки є горішків у торбинці на дотик.
 Третій конкурс «Чорна скринька» – перевірка на кмітливість. Учасникам було необхідно за описом назвати предмет, який захований у чорній скриньці.
 
Останнім проводився конкурс під назвою «Найспритніша дама». Ми запропонували дівчаткам швидко пришити гудзик, заодно продемонструвавши своє вміння виходити з непередбачуваної ситуації. Журі, в особі класного керівника 5-Б класу Ірини Олександрівни, оцінювала наших учасниць на вправність та швидкість виконання завдання.
А завершилась музейна чарівна мандрівка у Середньовіччя загальною посвятою всіх хлопчиків у лицарі. Захід організували і провели наукові співробітники відділу стародавньої історії Оксана Зборівська та Віра Шумська, які сподіваються, що отримані у музеї враження надихнуть учнів до кращого вивчення шкільного курсу історії та розширять їхній кругозір.
Оксана Зборівська, старший науковий
співробітник відділу стародавньої історії.
 
Екскурсію можна замовити за телефоном: 0352 25 14 59
 
 Оригінальне відео можна знайти на Ютуб каналі нашого музею

Рекомендуємо

Фотодокументальна виставка “НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНА – торжество історичної правди”

Фотодокументальна виставка “Незалежна Україна – торжество історичної правди” на основі музейних експонатів відображає суспільно-політичні ...

Живописний портрет Олени Кульчицької у фондах музею

«Скромність була окрасою її життя. Вона не знала ні можних, ні вельмож, ріднилась з простими людьми, мозолисті руки яких творили перлини народного ...

Фотодокументальна виставка “Згадай МАЙДАН”

20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під ...