Главная / Зустрічі / В музеї діяла мистецька майстерня «З Україною в серці»

В музеї діяла мистецька майстерня «З Україною в серці»

Творчі метелики із 💙💛 синьо-жовтими та 🤍❤️ біло-червоними крильцями переносили дітки зі своїх сердець на скло…
Сьогодні у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї діяла мистецька майстерня «З Україною в серці», приурочена до Дня Конституції України.
Дійство для діток-учасників табору справжніх друзів «УКРАЇНА – ПОЛЬЩА» організували: ✅Управління освіти і науки Тернопільської міської ради, ✅громадські організації «Асоціація жінок України «Дія. Тернопіль» та ✅«Євген Удін і Компанія», Тернопільський обласний методичний центр народної творчості і, вже традиційно, ✅Тернопільський обласний краєзнавчий музей.
На діток чекала програма з урочистостями, спілкуванням, майстер – класом та музейним квестом.
 
✨ Вели програму – Наталія Чеканова, заступниця з наукової роботи Тернопільського обласного краєзнавчого музею й Галина Федун, заступниця директора Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу.
✨ Щоб подарувати справжню дитячу радість на захід завітала Ольга Шахін, голова ГО «Асоціація жінок України «Дія. Тернопіль» із солодкими гостинцями. Дуже щиро п. Оля запрошувала діток до діалогу, адже багато з них вимушено покинули свої домівки й тимчасово проживають у Тернополі.
✨ Звертався до музейної аудиторії директор Тернопільського обласного методичного центру народної творчості, заслужений артист України – Володимир Вермінський, а також заслужений художник України – Євген Удін.
✨ У мистецьку майстерню творити запрошували майстри народної творчості Петро Левицький та Юлія Сватко, роботи яких представлені для огляду у виставковій залі музею.
 
Дітки відчули себе 🎨 художниками і з великим задоволенням та старанністю робили розпис по склі. Метелики щохвилини забарвлювались у кольори двох держав – 🇺🇦 України і 🇵🇱 Польщі. Це була акція вдячності сусідній країні за допомогу і підтримку.
 
🎉 Власноручні сувеніри разом із сертифікатами діткам будуть нагадувати про музейну теплу зустріч з нагоди важливого державного свята.
 
Знаходьте відео на Ютуб каналі музею:
 
 
Співробітниця художньо-рекламного відділу Оленка Крупніцька.

Рекомендуємо

Виставка “Всесвітній день захисту тварин”

По всьому світу товариства захисту тварин організовують різні заходи та акції, щоб звернути увагу людей на актуальні проблеми тваринного світу і ...

Виставка «Талант‚ осяяний ореолом світла‚ добра‚ духовності»

До ювілею славної тернопільської письменниці‚ фотохудожниці‚ журналістки Валентини Семеняк у відділі новітньої історії розгорнуто виставку «Талант‚ осяяний ...

Щоб жити, пам’ятаймо!..

  16 лютого 2021 року о 14-ій годині розпочнеться літературно-мистецька зустріч “Спомини обпаленої долі…”, присвячена Дню вшанування ...