Главная / Зустрічі / День Святого Миколая

День Святого Миколая

🎉 Цього року ми відзначаємо 🎅 День Святого Миколая за оновленим календарем – ☝️ 6 грудня. Постать Чудотворця є яскравим прикладом 💗 людської жертовності. Адже свято Миколая – це про милосердя, доброчинність та радість.
Можливість мати новий день та радіти йому дає нам кожен воїн 🇺🇦 ЗСУ. Саме вони тримають небо над нами сьогодні.
Тож символічно, що в цей день вся українська спільнота відзначає 🩵💛 ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ – свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої Батьківщини від підступного і жорстокого ворога.
☝️ У народі існує загадкове повір’я: якщо в переддень чарівного свята загадати заповітне бажання, то Святий Миколай його обов’язково виконає 💯.
Сьогодні кожна дитина, кожен українець мріє 🕊️ про ПЕРЕМОЖНЕ ЗАВЕРШЕННЯ ВІЙНИ, про повернення рідних та близьких додому, про світле майбутнє нашої країни. 🙏 Нехай Чудотворець почує наші молитви і наповнить життя великими і маленькими дивами !
❄️ Традиційно, саме до Дня Святого Миколая у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї розпочинається відзначення найулюбленішого свята дітлахів.
Святкування Миколая у Музеї – можливість повернутися до українських традицій. Адже Чудотворець споконвіку приносив дітям подарунки 🎁. Чудесну традицію передають з покоління в покоління, а вона прищеплює 💞 головні цінності нашим малюкам – добро, щедрість, світло, мир та любов у кожен дім.
На святі маленькі відвідувачі мали змогу ознайомитись
❄️ з історією життя Святого Миколая,
❄️ з легендами про Його діяльність,
❄️ з народними іконами святителя XVIII – XX ст. фондової музейної збірки.
Важливість свята – це осмислення образу видатної постаті Миколая 🎅, який увійшов у народну свідомість як заступник, чудотворець та помічник!
Пізнавальна програма заходу мала і розважальний характер 🎊. Учасникам дійства довелося пройти нелегкі випробування у вигляді квестових завдань. Діяли вони дружно та злагоджено. Радісний сюрприз очікував на малюків, бо до них завітав головний герой – 🎅 Святий Миколай і вручив їм солодкі подарунки 🎀!
Позитивні емоції, гарний настрій, яскраві декорації та святкова атмосфера залишать гостям свята приємні спогади ще на довгий час.
У зв’язку з військовими подіями, наші діти стали дорослішими і їм все важче вірити у ✨ дива…
Тож ми бажаємо усім – і дорослим, і малим – 🔸 не втрачати вогник віри у своєму серці, 🔸 робити добрі справи, 🔸 допомагати мужнім захисникам, які боронять нашу державу від лютого ворога!
🔸 Любіть один одного, 🔸 несіть у цей світ добро, тому що воно ЗАВЖДИ ПЕРЕМАГАЄ темряву і зло.
Віримо в майбутнє та шануймо традиції минулого! З Днем Святого Миколая!
Ірина Лисак, старший науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи ТОКМ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Рекомендуємо

Друзі ❗ В рамках нового музейного проекту «ВІДОМА НЕВІДОМА УКРАЇНА» запрошуємо стати учасниками дискусійного клубу. Коли❓ 8 квітня 2023 р. об 11.00 год. Де ...

Макет криївки

Макет криївки воїнів Української Повстанської Армії, подарований Тернопільському обласному краєзнавчому музею працівниками Управління Служби Безпеки ...

Шкільне життя Тернополя першої половини ХХ століття із старої фотографії

Дню знань присвячується… Пам’ятка про Шкільне життя Тернополя першої половини ХХ століття із старої фотографії ГІМНАЗІЯ українського ...