Главная / Зустрічі / День Святого Миколая

День Святого Миколая

🎉 Цього року ми відзначаємо 🎅 День Святого Миколая за оновленим календарем – ☝️ 6 грудня. Постать Чудотворця є яскравим прикладом 💗 людської жертовності. Адже свято Миколая – це про милосердя, доброчинність та радість.
Можливість мати новий день та радіти йому дає нам кожен воїн 🇺🇦 ЗСУ. Саме вони тримають небо над нами сьогодні.
Тож символічно, що в цей день вся українська спільнота відзначає 🩵💛 ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ – свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої Батьківщини від підступного і жорстокого ворога.
☝️ У народі існує загадкове повір’я: якщо в переддень чарівного свята загадати заповітне бажання, то Святий Миколай його обов’язково виконає 💯.
Сьогодні кожна дитина, кожен українець мріє 🕊️ про ПЕРЕМОЖНЕ ЗАВЕРШЕННЯ ВІЙНИ, про повернення рідних та близьких додому, про світле майбутнє нашої країни. 🙏 Нехай Чудотворець почує наші молитви і наповнить життя великими і маленькими дивами !
❄️ Традиційно, саме до Дня Святого Миколая у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї розпочинається відзначення найулюбленішого свята дітлахів.
Святкування Миколая у Музеї – можливість повернутися до українських традицій. Адже Чудотворець споконвіку приносив дітям подарунки 🎁. Чудесну традицію передають з покоління в покоління, а вона прищеплює 💞 головні цінності нашим малюкам – добро, щедрість, світло, мир та любов у кожен дім.
На святі маленькі відвідувачі мали змогу ознайомитись
❄️ з історією життя Святого Миколая,
❄️ з легендами про Його діяльність,
❄️ з народними іконами святителя XVIII – XX ст. фондової музейної збірки.
Важливість свята – це осмислення образу видатної постаті Миколая 🎅, який увійшов у народну свідомість як заступник, чудотворець та помічник!
Пізнавальна програма заходу мала і розважальний характер 🎊. Учасникам дійства довелося пройти нелегкі випробування у вигляді квестових завдань. Діяли вони дружно та злагоджено. Радісний сюрприз очікував на малюків, бо до них завітав головний герой – 🎅 Святий Миколай і вручив їм солодкі подарунки 🎀!
Позитивні емоції, гарний настрій, яскраві декорації та святкова атмосфера залишать гостям свята приємні спогади ще на довгий час.
У зв’язку з військовими подіями, наші діти стали дорослішими і їм все важче вірити у ✨ дива…
Тож ми бажаємо усім – і дорослим, і малим – 🔸 не втрачати вогник віри у своєму серці, 🔸 робити добрі справи, 🔸 допомагати мужнім захисникам, які боронять нашу державу від лютого ворога!
🔸 Любіть один одного, 🔸 несіть у цей світ добро, тому що воно ЗАВЖДИ ПЕРЕМАГАЄ темряву і зло.
Віримо в майбутнє та шануймо традиції минулого! З Днем Святого Миколая!
Ірина Лисак, старший науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи ТОКМ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Рекомендуємо

Виставка “Чайковський Микола Петрович – заслужений природоохоронець України”

Ніхто не народжується природоохоронцем. Це лише твій шлях, твоє життя і твої подорожі пробуджують тебе. Ян Артюс – Бертран       ...

Виставка “Крути – вірність, що міцніша понад смерть!”

 Початком нової доби в історії України, нашої національно-визвольної революції став бій під Крутами 29 січня 1918 року. Там, у нерівній боротьбі з ...

ОСТРІВСЬКЕ ЦІЛЮЩЕ ДЖЕРЕЛО…

Берегти і шанувати – настійна потреба сьогодення. Щоб з пам’яті ніколи не вивітрились символи людського духу, а байдужістю не торкнулось ...