Главная / Зустрічі / Генеральний консул Республіки Польща гість музею

Генеральний консул Республіки Польща гість музею

ГЕНЕРАЛЬНИЙ КОНСУЛ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА В ЛУЦЬКУ СЛАВОМІР МІСЯК ГІСТЬ МУЗЕЮ!
Сьогодні 7 лютого, в рамках робочого візиту до Тернополя, Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк і віце-консул Міхал Банась відвідали Тернопільський обласний краєзнавчий музей.
          
Гостей супроводжували голова Польського центру культури і освіти імені професора Мєчислава Кромпця в Тернополі п. Петро Фриз та заступник голови громадської ради при Тернопільській ОДА доктор філософії, академік академії соц. управління Іван Іскерський.
 
          
Заступник директора з наукової роботи Наталя Чеканова, завідувачі відділів стародавньої історії Олег Гаврилюк і природи Антоніна Баран ознайомили гостей з історією створення, експозиційними відділами та окремими експонатами, фондами, роботою музею в умовах воєнного стану.
 
           
Розказали про підготовку до проведення Всеукраїнської науково-краєзнавчої конференції з міжнародною участю «Традиції краєзнавства: регіональний аспект» (до 110-річчя Тернопільського обласного краєзнавчого музею) запланованої на квітень 2023р.
В ході зустрічі були намічені напрямки співпраці з консульством і Республікою Польща загалом в сучасних умовах і на перспективу.
 
       
 
Роман Мацелюх заступник директора з питань розвитку та комунікацій ТОКМ

Рекомендуємо

Третій Надзвичайний Великий Збір Організації Українських Націоналістів

80 років тому, 21–25 серпня 1943 року, на хуторі Веснівка поблизу с. Золота Слобода на Козівщині був проведений Третій Надзвичайний Великий Збір ...

Лесь Курбас – гордість української сцени

  Почесне місце серед видатних українських діячів театрального мистецтва належить Олександру Степановичу Курбасу (він же Лесь Курбас), який був одним ...

Запрошуємо на мистецьку імпрезу

Шановні тернополяни та гості міста, запрошуємо вас на урочисті заходи, присвячені 110-й річниці заснування Тернопільського обласного краєзнавчого музею. З ...