Главная / Зустрічі / "Історичний екскурс українського державотворення (Х - ХХІ ст.)"

“Історичний екскурс українського державотворення (Х – ХХІ ст.)”

28 липня – День Української Державності.

Свято цьогоріч відзначатиметься вперше, оскільки встановлено Указом Президента України від 24 серпня 2021 року, саме у День Хрещення Русі.

Напередодні свята в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбувся захід, приурочений тисячолітнім традиціям українського державотворення. 

Програма заходу передбачала для дитячої аудиторії музейний пізнавально-розважальний квест, а для дорослих – тематичні екскурсії виставкових проектів:

«Хрещення Русі у 988році» ( до 1034-річчя прийняття християнства) та 

«Українська державність. Складний шлях становлення» (до Дня Української Державності) на основі фондових збірок.

 Історичний екскурс українського державотворення (Х – ХХІ ст.) провели завідувач відділу стародавньої історії Олег Миколайович Гаврилюк і завідувачка сектора нової та новітньої історії Любов Панасівна Катеринюк. 

На патріотичному заході були присутні викладачі Тернопільського національного медичного університету ім. І.Горбачевського зі своїми дітками, також сім’ї, котрі тимчасово проживають у місті Тернополі через воєнні дії, що ведуться російським агресором на території України, а ще – діти зі студії «Дивотворчики». 

Надихнувшись історизмом у поєднанні з раритетними пам’ятками минулих епох, нашим відвідувачам ще довго не хотілось залишати експозиційні зали… А їхні очі світились гордістю й любов’ю до своєї землі.

Обов’язково захистимо державні кордони України!

Рекомендуємо

МОНЕТИ СТАРОДАВНЬОГО РИМУ І – ІV ст. у фондах Тернопільського обласного краєзнавчого музею

Завдяки політичній та економічній гегемонії Римської держави у Європі, Північній Африці та на Близькому Сході її валюта займала чільні позиції у ...

ЛИЦАР ВІЛЬНОГО СЛОВА…

70-річчю від народження Ярослава Павуляка – поета-дисидента, непересічного патріота України присвячено Запрошуємо 20 вересня 2017 року (12.00 год.) на ...

Дискусійний клуб «ВІДОМА НЕВІДОМА УКРАЇНА», 30.06.23

Друзі  В рамках нового музейного проекту «ВІДОМА НЕВІДОМА УКРАЇНА» запрошуємо стат30и учасниками дискусійного клубу. Коли  30 червня 2023 р. ...