Главная / Експозиція / Кабіна комбайна

Кабіна комбайна

Кабіна коренезбиральної самохідної машини (комбайна) КС-6Б, виготовлена  фірмою Фортшрітт (Німеччина), на початку 1980-х років.

 

 

Комбайни КС-6Б випускалися на Тернопільському комбайновому заводі з середини 1970-х років. Були призначені для збору цукрових буряків з охопленням шести рядків. Багато компонентів комбайну вироблялися у Німеччині.

 

 

Цікавою була кабіна оператора, що розташовувалась на високій платформі в передній частині машини. Виготовлена із великими скляними вікнами, вона значно збільшувала оглядовість під час роботи, що було максимально комфортним для водія.

 

 

У кабіні працювала система очистки повітря, підігрів, покращене шумопоглинання, герметичність, система автоматичного контролю робочих органів, освітлення та інші пристрої.

 

 

Оснащений складною електронною системою автоматичного контролю і сигналізації та гідравлічною системою автоматичного керування рухом – він був найкращим, за що і відзначений  чотирма золотими та бронзовою медалями на міжнародних ярмарках.

 

 

Випускалися тернопільські комбайни до початку 2000-х років.

 

 

Попередній запис

Макет криївки

Наступний запис

Тачанка

Рекомендуємо

З Міжнародним днем музеїв

Шановні колеги! Щиро вітаємо Вас із професійним святом – Міжнародним днем музеїв! Зичимо Вам міцного здоров’я та любові, оптимізму та благополуччя, ...

Виставка “Крути – вірність, що міцніша понад смерть!”

 Початком нової доби в історії України, нашої національно-визвольної революції став бій під Крутами 29 січня 1918 року. Там, у нерівній боротьбі з ...

Виставка «Рушники єднання»

Традиційний український вишитий рушник – це неповторна мелодійна пісня, яка яскравою ниткою проходить через все життя людини. Він є важливою ...