Главная / Експозиція / Кабіна комбайна

Кабіна комбайна

Кабіна коренезбиральної самохідної машини (комбайна) КС-6Б, виготовлена  фірмою Фортшрітт (Німеччина), на початку 1980-х років.

 

 

Комбайни КС-6Б випускалися на Тернопільському комбайновому заводі з середини 1970-х років. Були призначені для збору цукрових буряків з охопленням шести рядків. Багато компонентів комбайну вироблялися у Німеччині.

 

 

Цікавою була кабіна оператора, що розташовувалась на високій платформі в передній частині машини. Виготовлена із великими скляними вікнами, вона значно збільшувала оглядовість під час роботи, що було максимально комфортним для водія.

 

 

У кабіні працювала система очистки повітря, підігрів, покращене шумопоглинання, герметичність, система автоматичного контролю робочих органів, освітлення та інші пристрої.

 

 

Оснащений складною електронною системою автоматичного контролю і сигналізації та гідравлічною системою автоматичного керування рухом – він був найкращим, за що і відзначений  чотирма золотими та бронзовою медалями на міжнародних ярмарках.

 

 

Випускалися тернопільські комбайни до початку 2000-х років.

 

 

Попередній запис

Макет криївки

Наступний запис

Тачанка

Рекомендуємо

Виставка «Скульптор, який відчував душу дерева»

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї експонується виставка «СКУЛЬПТОР, ЯКИЙ ВІДЧУВАВ ДУШУ ДЕРЕВА», присвячена 90-річчю від дня народження 🎨 Івана ...

Солом’яний павук – традиційний атрибут Різдва

В давні часи перед різдвяними святами був звичай робити солом’яних павуків, яких ще називали “різдвяними”.  Така традиція зародилася на ...

Століттю «кузні» книгодруків…

Упродовж тисячоліть, неміліючи, Славута-Дніпро плине водами у світи. Протягом століття видання «Дніпро» наповнює душі вибагливого читача соковитістю ...