Главная / Грант / Науковці музею пройшли тренінги в рамках програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки уряду Швеції

Науковці музею пройшли тренінги в рамках програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки уряду Швеції

Тернопільський обласний краєзнавчий музей ставить перед собою мету створити безбар’єрне предметно-просторове середовища з метою надання якісних музейних послуг усім категоріям відвідувачів.
 
 
Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки уряду Швеції в межах впровадження проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення» організовувався семінар-тренінг «Проектний менеджмент Налагодження партнерства та підготовка проектів в умовах кризового реагування», на який за якісно заповнену грантову заявку була запрошена заступниця директора з наукової роботи Наталя Богданівна Чеканова.
 
 
Впродовж 6-7 та 26-27 жовтня 2023 року тренінгова робота проходила в Тернополі, де його учасники підвищили обізнаність у написанні грантових заявок, спроможність впровадження проєктів, пошуку партнерів та зміцнення партнерств, залучення донорів та фінансової підтримки в умовах кризового реагування та відновлення. Програма тренінгу була надзвичайно пізнавальною, насиченою та активною.
Наступним кроком був навчально-практичний семінар у Львові: «Інклюзивний та гендерно-чутливий підхід до сталого розвитку громад», де спікери піднімали гострі і дуже необхідні питання про кращі практики з впровадження інклюзивного та гендерно-чутливого підходу до сталого розвитку громад. Дводенний семінар передбачав сесії з питання теорії та практики щодо інклюзивного та гендерно-чутливих підходів при підготовці проектних ініціатив, пропозицій та проєктів, зокрема з метою залучення міжнародної технічної допомоги. Застосування отриманих нових знань стане у нагоді для підвищення ефективності та результативності практичної роботи за розроблення стратегій, програм і планів спрямованих на розв’язання соціально-економічних проблем, що виникли внаслідок війни.
 
    
 
Під час семінару учасники ознайомилися із прикладами підготовки програмних документів та відповідних проєктів, обговорили існуючі можливості залучення міжнародної технічної допомоги та отримали відповідні практичні рекомендації. Використовуючи навики навчання, був організований круглий стіл, за яким створена команда для написання грантової заявки обговорювала інклюзивні можливості Тернопільського обласного краєзнавчого музею, шляхи подолання фізичних бар’єрів, надання цифрової інформаційної доступності.
Сподіваємось, що найближчим часом музейна команда зможе втілювати гендерно-інклюзивні підходи у своїй діяльності, а заклад набуде статусу інклюзивного музею.
 
 
   

Рекомендуємо

Творча зустріч з письменником, автором книги «Чорнобиль: я бачив» Володимиром Шовкошитним

Запрошуємо 23 квітня 2024 року на творчу зустріч з письменником, громадсько-політичним діячем, директором видавництва «Український ...

Працівники музею взяли участь у тренінгу “Музей в соціальних мережах”

29 січня працівники художньо-рекламного відділу Тернопільського обласного краєзнавчого музею взяли участь у тренінгу “Музей в соціальних ...

Наукова конференція «Олександр Барвінський – поборник національно-культурного відродження України»

СПІЛКУВАЛИСЯ І НАЖИВО, І У ФОРМАТІ ОНЛАЙН  У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї 6 червня 2022 року відбулась наукова конференція «Олександр ...