Главная / Екскурсії / Старт нового навчального року у музеї

Старт нового навчального року у музеї

У День знань, відзначаючи старт нового навчального року, учні сьомого класу школи ✓4 вирішили здійснити особливу подорож. Не лінійку, але інтерактивну екскурсію  “Від Трипілля до сьогодення” у музеї.
Наукові співробітники Тернопільський обласний краєзнавчий музей провели юних відвідувачів через віки і історію, від старовини до сучасності.
Ми пильно спостерігали за цією молодою аудиторією і помітили, як вони захоплено розглядали військову складову сучасного світу.
Але коли екскурсовод почала розповідати про загиблих наших земляків, в залі відчувалося щось більше, ніж цікавість. Там був смуток, там був розпач… Це молоде покоління вже розуміє ціну нашої майбутньої перемоги,  це молоде покоління, що приречене захищати нашу країну.
Таке виховання залишить величезний слід у свідомості цих учнів на все їхнє життя. Вони стануть патріотами своєї землі, і це є найбільшим даром, який ми можемо подарувати молодому поколінню. 
Оксана Зборівська, завідувачка сектора відділу стародавньої історії ТОКМ
 

Рекомендуємо

Не знає пам’ять давності…

Із 20 березня 2018 року експонується банерна фотодокументальна виставка «Українська Повстанська Армія – відповідь нескореного народу» – розповідь про ...

Скульптура ЗБРУЦЬКОГО ІДОЛА у експозиції музею

Мандруючи експозиційними залами Тернопільського обласного краєзнавчого музею, у відділі стародавньої історії привертає увагу скульптура Збруцького ідола. ...

“Людина і суспільство: реалії життя”

21 жовтня проведено репрезентацію книжки Георгія Мельника “Людина і суспільство: реалії життя”. Спільною молитвою о. Мирон розпочав зустріч. Штрихи ...