Главная / Екскурсії / Інтерактивна екскурсія «ТРИПІЛЛЯ – перша землеробська цивілізація на теренах України»

Інтерактивна екскурсія «ТРИПІЛЛЯ – перша землеробська цивілізація на теренах України»

У ці зимові дні у ТРИПІЛЬСЬКУ ХАТУ (експозиційний зал давньої, середньовічної та нової історії ТОКМ) завітали гості – учні 5-го класу Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 29 з поглибленим вивченням іноземних мов. Для них науковими працівниками відділу була проведена інтерактивна екскурсія на тему «Трипілля – перша землеробська цивілізація на теренах України».
Спочатку діти прослухали цікаву і ґрунтовну розповідь про історію археологічних досліджень поселень трипільської культури на території Тернопільського краю, побачили унікальні знахідки, які у різні роки були передані у наш музей.
Під час перегляду короткого відеофільму вони отримали загальне уявлення про ареал поширення даної культури на землях сучасної України, про зовнішній вигляд їхніх жител та повсякденне життя.
 
Потім школярам показали наукову реконструкцію примітивного ткацького верстату із вертикальною основою, на якому жінки мідно-кам’яної доби вже могли виготовляли тканину для пошиття одягу.
Також їм наголосили, що основним заняттям трипільців було мотичне землеробство та провели майстер-клас по розтиранню зерна на борошно за допомогою давньої зернотерки.
Діти були в захопленні від того, що змогли взяти в руки давній артефакт, вік якого становить близько 6 тисяч років. У кінці заходу юних відвідувачів пригостили «трипільською паляницею».
Сподіваємося, що інформація, отримана під час цієї тематичної екскурсії, допоможе їм під час вивчення давньої історії у школі і вони ще не один раз відвідають наш музей.
Віра Шумська, завідувачка сектора відділу давньої історії

Рекомендуємо

Науково-краєзнавчі читання «… Народа син тружденний…»

Тернопільський обласний краєзнавчий музей Тернопільська обласна організація Національної спілки краєзнавців України   Інформаційний лист-запрошення   ...

20 у 102!..

Рівно 20 років тому допитливий краєзнавець Юхим Макотерський подарував пошуківцям авторське дослідження “Юрко Тютюнник. Генерал-хорунжий Армії ...

ЩИРІ ВІТАННЯ У СВЯТО РІЗДВА!

✨Нехай Різдво Христове подарує усім щасливі надії. ✨Під мирним небом України зустрічати кожен ранок. ✨Світлом, теплом і любов’ю зцілювати свої родини. ...