Главная / Зустрічі / Майстер-класи "Історія давнього стібка" (зустріч 2)

Майстер-класи “Історія давнього стібка” (зустріч 2)

В рамках нового проєкту “Історія давнього стібка” запрошуємо на майстер-клас «Комір-стійка чоловічої сорочки техніками лиштва і січене» за мотивами заліщицької чоловічої сорочки з села Садки Чортківського району із фондів Тернопільського обласного краєзнавчого музею.
Коли❓ 8 лютого о 14 год
Де❓ актова зала Тернопільського обласного краєзнавчого музею
Ціна❓ вхідний квиток у музей (60 грн)
Що потрібно❓
Тканину для крупної вишивки
Тупу голку з великим вушком
Пяльці для натягування тканини
Ножиці для різання ниток
Нитки для вишивки, такі як ірисові
Організатори❓
Тернопільський обласний краєзнавчий музей
Громадська організація “Школа борщівської народної сорочки”
☝️ Лиштва (рахункова гладь) – це шов, при якому стібки наносяться на тло тканини через визначену кількість паралельних ниток тканини.
☝️Січене – шов, створений на основі шва набирування, але довжина стібка у ньому – 2 нитки тканини. Виконують характерні візерунки на основі ламаної лінії чи ромбів, які поєднуючись, утворюють ромбовидну сітку.
❗Нагадуємо, кожного другого четверга о 14 год в актовій залі Тернопільського обласного краєзнавчого музею ми разом вивчатимемо традиційні українські техніки вишивки, використовуючи зразки фондової збірки музею.
⏳ Наступна зустріч – 22 лютого 2024 р. 

Рекомендуємо

Науково-краєзнавча конференція «Нескорена Армія незламного народу» (до 80-річчя створення Української Повстанської Армії)

Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у роботі науково-краєзнавчої конференції «Нескорена Армія незламного народу» (до 80-річчя створення Української ...

Долі стражденна дорога…

На відзначення 90-ліття від народження Івана Гнатюка – українського поета, прозаїка, перекладача, члена Національної спілки письменників України (1967), ...

До Всесвітнього дня пошти

    ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОШТИ – це одне зі свят, яке засноване з ініціативи Організації Об’єднаних Націй. Рішення про його заснування прийняте ...