Главная / Зустрічі / Рушник волі

Рушник волі

«РУШНИК ВОЛІ», який пів року вишивали родини військових і внутрішньо перемішені особи, 15 лютого 2024 року урочисто передали директору Тернопільського обласного краєзнавчого музею Яремі Шатарському для подальшого зберігання у фондовій збірці. Вишивані взори на полотні (довжиною у 3 метри), поєднали у давніх традиціях Тернопільщини нелегкі новітні часи української нації, долі багатьох людей, емоцій різних спільнот. До вишиття долучилися понад 300 осіб з різних куточків Тернопільської області.
Дякуючи організаторам: сектору Міністерства у справах ветеранів у Тернопільській області («Дім Ветерана» Тернопіль), тернопільській «Просвіті», Громадській організації «Спілка Жінок Тернопільщини», відділу міського абонементу Тернопільської ОУНБ та Громадській організації «Школа борщівської народної сорочки», додався до народної спадщини ще один «духовний свідок» російсько-української війни, а музейна колекція поповнилася цінним артефактом. Схему рушника розробила майстриня Вікторія Кривоніс.
Урочисте закриття національно-мистецького проєку «Рушник Волі», що відбулось в актовій залі Тернопільського обласного краєзнавчого музею, було велелюдним і атмосферним, адже присутні, як і хрестики на рушнику, об’єднались теплотою сердець, підтримкою та Вірою у Перемогу.
Нехай вишиті на ньому УКРАЇНСЬКИЙ ТРИЗУБ (зразок Шумського краю) та слова «СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!» зігрівають кожного синівською любов’ю до рідної землі. Дякуємо тим, хто сьогодні творить українську національну культуру!
І пам’ятаймо щодня – можемо жити, творити, любити – завдяки незламним захисникам ЗСУ.
Дякуємо нашим Героям України!
Оленка Крупніцька, старша наукова співробітниця художньо-рекламного відділу ТОКМ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Рекомендуємо

Прочитайте долю Омеляна…

Заслужений художник України Ярослав Омелян «заслужив» прижиттєву книжку про свій життєво-творчий шлях… Решту довідаєтеся, відвідавши презентацію видання, ...

“Історичний екскурс українського державотворення (Х – ХХІ ст.)”

28 липня – День Української Державності. Свято цьогоріч відзначатиметься вперше, оскільки встановлено Указом Президента України від 24 серпня 2021 року, ...