Главная / Екскурсії / Тематичний урок «Традиційний народний одяг жителів Тернопільщини початку ХХ ст.» для учнів ЗОШ №2

Тематичний урок «Традиційний народний одяг жителів Тернопільщини початку ХХ ст.» для учнів ЗОШ №2

Тернопільщина – унікальний край, відомий своїми краєвидами, печерами, замками, славними людьми. Та найунікальнішим надбанням нашого краю є традиційний народний одяг, який передавали з покоління в покоління як оберіг, як символ роду.
У фондовій збірці Тернопільського обласного краєзнавчого музею зберігаються вишиті сорочки, камізельки, домоткані горботки – обгортки, узорноткані крайки, барвисті хустки, різноманітне народне взуття, яке носили жителі нашого краю понад 100 років тому. Кожен регіон, навіть кожне село, відзначається місцевою своєрідністю.
 
 
    
 
13 лютого 2023 року співробітники ТОКМ Оксана Гулик, Галина Гнатишин, Галина Завіша провели тематичні уроки «Традиційний народний одяг жителів Тернопільщини початку ХХ ст.», «Видно пана по халявах»( колекція взуття з фондів ТОКМ) та інтерактивні майстер-класи по хусткуванню «Гості з минулого» з учнями 8 класу Тернопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-правовий ліцей №2».
Доповнили дійство експрес-виставки українського народного одягу та старовинного взуття з музейної скарбниці ТОКМ.
Під час майстер-класів учні відчули магію старовинних речей та перенеслись думками у минуле. Усі отримали незабутні емоції.
Дякуємо класному керівникуГалині Марусин (Galina Marusin) за запрошення, а учням – за їх чемність, активність та святковий настрій, який вони створили!!!
Український національний одяг – це наш генетичний код та оберіг, символ любові та патріотизму. То ж нехай він нас єднає та надає сил і віри у перемогу.

Рекомендуємо

Виставку «Науково-експозиційний спадок Сидонії Зелінської»

Запрошуємо відвідати виставку «Науково-експозиційний спадок Сидонії Зелінської» приурочену 95-річчю світлої пам’яті природодослідниці. На виставці ...

Інтерактивна екскурсія “ПОДОРОЖ У СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ”

Напевно кожен із нас у дитинстві чи юності мріяв перенестись в таємничу, овіяну легендами,  ЕПОХУ СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ. Зараз така можливість з’явилася для ...

Тернопіль у філателії, філокартії

Із 25 серпня 2015 року експонується філателістична виставка «З днем народження тебе Тернополе». Автором п’ятистендового експоната, тернополянином Василем ...