Главная / Зустрічі / Творча зустріч з письменником, автором книги «Чорнобиль: я бачив» Володимиром Шовкошитним

Творча зустріч з письменником, автором книги «Чорнобиль: я бачив» Володимиром Шовкошитним

Запрошуємо 📍23 квітня 2024 року на творчу зустріч з письменником, громадсько-політичним діячем, директором видавництва «Український пріоритет» 📚 Володимиром ШОВКОШИТНИМ, автором книги «Чорнобиль: я бачив», приурочену 38-им роковинам аварії на ☢️ Чорнобильській АЕС.
🔹У програмі також: презентація художньої та науково-популярної літератури видавництва «Український пріоритет».
📍Захід відбудеться в актовій залі Тернопільського обласного краєзнавчого музею (м. Тернопіль, площа Героїв Євромайдану, 3).
📍Початок 15.00 год.
📍Співорганізатори заходу:
Тернопільська обласна рада,
Тернопільський обласний краєзнавчий музей,
Асоціація жінок України.
☝️Володимир ШОВКОШИТНИЙ – письменник, перекладач, публіцист, кіносценарист, видавець, громадський і політичний діяч, доктор філософії в галузі політології, професор кафедри політології Міжнародної Кадрової Академії, народний депутат України І-го скликання, фізик-атомник, енергетик, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, президент Міжнародної організації «Союз Чорнобиль» (1990-2003 рр.).
👉 Окрім того, Володимир Шовкошитний – один із засновників Народного Руху України, організатор перепоховання Василя Стуса, Олекси Тихого й Юрія Литвина з Пермських таборів в Україну в 1989 році, засновник та директор видавництва «Український пріоритет», автор понад 20 книг прози і поезії, наукових статей і публіцистики, сценаріїв художньо-публіцистичних фільмів.
Місія видавництва «Український пріоритет», яке очолює Володимир Шовкошитний, відтворити 🩵💛 історію України від першої писемної згадки про її теперішню територію до наших днів засобами художньої та науково-популярної літератури. Письменник вважає, що тільки якісна, вгрунтована на фактах белетристика здатна викликати позитивні зрушення в колективній пам’яті та колективній свідомості нації.
Книги, які будуть презентовані на зустрічі, охоплюють період від першої писемної згадки про територію, яка тепер є Україною, Скіфію, через епоху гунів, через княжу добу, через добу козацтва до часів УНР, другу світову, боротьбу УПА, Чорнобиль, Майдан і до наших днів. У доробку видавництва багато іншої чудової літератури – інтелектуальної жіночої прози, трилерів, творів для літературних гурманів, дитячої літератури.
Телефон для запитань щодо участі у події:
+380678608876 (Лариса Римар).
+38068733 14 09 (Тернопільський обласний краєзнавчий музей)

Попередній запис

Рекомендуємо

Багаторічному директору музею Венедикту Лавренюку – 90

Фундаментальною постаттю в історії Тернопільського обласного краєзнавчого музею є – ВЕНЕДИКТ АНТОНОВИЧ ЛАВРЕНЮК – заслужений працівник культури України, ...

Виставка “Доктор Володимир Лучаковський – український мер Тернополя”

Майбутній бургомістр народився 19 березня 1838 року в с. Ременеві на Львівщині в родині священика о. Дмитра Лучаковського та доньки о. Дольницького. Згодом ...

Програма конференції “Калкське побоїще”

Шановні учасники, наукова конференція «КАЛКСЬКЕ ПОБОЇЩЕ» (до 800-ї річниці першої битви русів із монголами) розпочнеться о 10 год 31 травня у актовій залі ...