Главная / Виставки / Відкрилася виставка ГО «Школа борщівської народної сорочки»

Відкрилася виставка ГО «Школа борщівської народної сорочки»

Тернопільський обласний краєзнавчий музей та Громадська організація «Школа борщівської народної сорочки» завдяки тісній співпраці організували виставковий етнографічний проєкт, який відкрився у музеї 16 травня – у Всесвітній день вишиванки. Це щорічна звітна виставка Школи борщівської народної сорочки, на якій презентують свої вироби майстрині школи.
На відкритті зібралась велелюдна аудиторія у вишиванках від владних установ, культурних і освітніх закладів, громадсько-політичні діячі, шанувальники музею і давньої вишивки.
Вітання звучали від директорки департаменту культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації Світлани Байталюк,
директора Тернопільського обласного краєзнавчого музею Яреми Шатарського.
Голова Школи борщівської народної сорочки Вікторія Кривоніс презентувала діяльність організації представленою експозицією.
Дякувала директору музею Яремі Шатарському за плідну співпрацю, за популяризацію національного надбання спільними проєктами, зокрема за відкритість фондової скарбниці для проєкту «Історія давнього стібка».
На відкритті виставки майстриням школи вручили грамоти за збереження та відродження мистецтва традиційної української народної вишивки та участь у щорічній звітній виставці організації.
Святкову та затишну атмосферу спілкування із мисткинями та гостями дарували ведучі-музейниці Галина Завіша і Галина Гнатишин.
Запрошуємо усіх бажаючих відвідати унікальну етнографічну виставку в Тернопільському обласному краєзнавчому музею, яка діятиме до кінця травня 2024 року.
Оленка Крупніцька, старша наукова співробятниця художньо-рекламного відділу ТОКМ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Рекомендуємо

Тарифи

Шановні відвідувачі, повідомляємо вам про оновлення у наших музейних тарифах. З 12 червня цього року вартість вхідних квитків збільшується. Це рішення ...

Музей відвідали фахівці Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України

23 червня 2022 року Тернопільський обласний краєзнавчий музей відвідали фахівці Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру ...

Методична робота науковців музею

Музеї – це унікальні заклади, які зберігають, вивчають та популяризують історію і культуру різних епох та народів, мають великий виховний потенціал, ...