Главная / Виставки / Виставка "Всесвітній день захисту тварин"

Виставка “Всесвітній день захисту тварин”

По всьому світу товариства захисту тварин організовують різні заходи та акції, щоб звернути увагу людей на актуальні проблеми тваринного світу і навколишнього середовища.

Важливо, що такі дії спрямовані не тільки щодо диких тварин, а й домашніх вихованців, адже навіть в наші дні випадки жорстокого поводження з улюбленцями досить поширені.
За оцінками експертів, дев’ять відсотків усіх видів вимирають кожен міьльйон років, тобто від одного до п’яти видів щороку.

За останннє століття швидкість вимирання зросла у п’ять разів. Останнє масове вимирання спостерігалось шістдесят п’ять мільйонів років тому, коли на Землі не стало динозаврів.

Україна приєдналась до відзначення Всесвітнього дня захисту тварин у 2000 році. Відтоді, чи не в усіх містах нашої держави відбуваються інформаційні акції, спрямовані на захист домашніх та диких тварин. Не винятком є і наш Тернопіль, саме на такій акції було зібрано частину матеріалів, які представлені на нашій виставці.

Постійні обстріли рашистськими військами загрожують не лише здоров’ю людей, під ударами опиняються природоохоронні об’єкти з рідкісною фауною. Скільки загинуло залишених господарями домашніх тварин у місцях, де ведуться військові дії, скільки перелітних птахів вимушено змінили зручні місця гніздування, а скільки тварин гине щоденно від ворожих обстрілів. Руйнуються цілі екосистеми і це жахливо й часто безповоротно. Відповіді ми отримаємо не скоро, адже війна продовжується і щоденно від куль та ракет гине усе живе. Саме так сталося з Каховським водосховищем. Наслідки ворожої агресії росії призводять до катастрофічних змін у видову різноманітність фауни України. То ж ми мусимо пам’ятати і про екологічне лихо, яке несе війна й дбати про тварин.

Запрошуємо відвідати виставку, на якій предсталено кольорові фото червонокнижних тварин, поштові марки, агітаційні листівки, вологі препарати та ін.
Щоб не втратити людську подобу, ми мусимо змінитись, задуматись над майбутнім і зберегти та примножити те, що залишилось. Будьмо людяними та милосердними!!!

Антоніна Баран, завідувачка відділу природи ТОКМ

Рекомендуємо

Дивовижний світ печер…

4 серпня світ відзначає День спелеолога. Професійне свято тих, хто значну частину свого життя проводять під землею, здійснюючи комплексні дослідження ...

Виставка «Денис Лукіянович – визначний український письменник»

У Промисловому районі міста Тернополя можна відшукати вулицю ім. ДЕНИСА ЛУКІЯНОВИЧА – письменника, який був особисто знайомий з Іваном Франком, Ольгою ...

Музейна бібліотека – духовна скарбниця книг з історії краю

Тернопільський обласний краєзнавчий музей – відомий в Україні та у близькому і далекому зарубіжжі науково-просвітницький заклад з довершеною експозицією, ...