Главная / Екскурсії / Майстер-клас ВІД ЗЕРНЯТКА ПШЕНИЦІ – ДО ТРИПІЛЬСЬКОЇ ПАЛЯНИЦІ

Майстер-клас ВІД ЗЕРНЯТКА ПШЕНИЦІ – ДО ТРИПІЛЬСЬКОЇ ПАЛЯНИЦІ

Доброю традицією для Тернопільського обласного краєзнавчого музею стало проведення різноманітних майстер-класів для дітей і дорослих.

Таке спілкування наукових співробітників і відвідувачів є чудовою нагодою весело і пізнавально провести час в стінах музею. Нещодавно у відділі стародавньої історії було розроблено цікавий майстер-клас «Від зернятка пшениці – до трипільської паляниці».
Основна мета даного дійства – відтворення побуту трипільців, а саме: за допомогою зернотерки спробувати перетерти насіння злаків на борошно.
 
Першими учасниками заходу стали непосидючі і завзяті вихованці дитячого літнього табору. Під час майстер-класу панувала дружня і весела атмосфера, було багато посмішок і радості, а найголовніше – усі дітки із завзяттям спробували себе у ролі стародавньої господині.
Отож, діти отримали не тільки гарний настрій, але і побачили багато давніх атрефактів і думаю, що похід в музей запам’ятається їм надовго.
Оксана Зборівська, старша наукова співробітниця відділу стародавньої історії.
 
Оригінальне відео можна знайти на Ютуб каналі музею https://youtu.be/2-DyyI5421k

Рекомендуємо

130 років від дня народження Ярослави Музики

ЯРОСЛАВА МУЗИКА : «Народження це велика подія Природне як вулкан Викидає міліони життів… Істоти здивовані І самітні падуть в назначене їм місце. Встають, ...

День захисників і захисниць України

ДЕНЬ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ У 2014 році з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, ...

Високий ужинок літ!..

У пошанівок 75-ліття Василя Савчука – знаного журналіста, краєзнавця, поета, драматурга, публіциста, редактора, члена Національних спілок письменників, ...