Главная / Зустрічі / У музеї відбулась творча зустріч з Володимиром Шовкошитним

У музеї відбулась творча зустріч з Володимиром Шовкошитним

У Всесвітній день 📚 книги та авторського права, 23 квітня 2024 року, в Тернопільський обласний краєзнавчий музей відбулась творча зустріч з українським письменником, перекладачем, видавцем, громадсько-політичним діячем 🔹ВОЛОДИМИРОМ ШОВКОШИТНИМ🔹.
Захід організували:
✔️Тернопільська обласна рада,
✔️Тернопільський обласний краєзнавчий музей,
✔️Асоціація жінок України.
Відоме ім’я музейного гостя зібрало велелюдну авдиторію. Представники влади, директори освітніх, культурних закладів та інтелігенції міста Тернополя прийшли побачити і послухати людину-легенду.
👉 Володимир Шовкошитний – доктор філософії в галузі політології, професор кафедри політології Міжнародної Кадрової Академії, за професією ☢️ інженер, фізик-атомник, енергетик, за обдаруванням ✍️ майстер слова і письма – дарував напрочуд глибоке і цікаве спілкування.
Важливі події 🩵💛 новітньої історії України стали його життям, а участь в державотворчих процесах – найяскравішим періодом у біографії. Автор зустрічі – один із засновників Народного Руху України, організатор перепоховання борців за волю України Василя Стуса, Олекси Тихого й Юрія Литвина з Пермських таборів в Україну в 1989 році, народний депутат України І-го скликання. Співавтор Декларації про Суверенітет України, Акту проголошення Незалежності України, Конституції України.
Незабутній гіркий спомин у житті п. Володимира залишила ☢️ Чорнобильська трагедія. Він працював 15 років досвідченим фахівцем на Чорнобильській АЕС і як керівник групи займався ліквідацією наслідків аварії на ЧАЕС, згодом став президентом Міжнародної організації «Союз Чорнобиль» (1990–2003).
На зустрічі у 🏛️ Тернопільському обласному краєзнавчому музеї, напередодні 38-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, Володимир Шовкошитний презентував власну книгу «Чорнобиль: я бачив» (Київ : Український пріоритет, 2020).
📚 Це художньо-документальна повість, що увібрала спогади очевидців найбільшої техногенної катастрофи в історії людства з відповідями на головні питання, що постали після трагедії, передано духовний зв’язок героїв Чорнобиля, майданівців та учасників АТО.
До теми роковин Чорнобиля доєднався виступом 🔹Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, побратим музейного гостя.
Варто зазначити, що Володимир Шовкошитний свою діяльність з 2011 року спрямував ще у видавниче русло, заснувавши видавництво «Український пріоритет». Тому при нагоді презентував унікальні видавничі надбання. Це насамперед книги, що ведуть сучасника історичними віхами становлення української державності у викликах часу, сміливо руйнуючи совєтські та імперські міфи, а також ще багато художньої та науково-популярної літератури. Усі видання покликані зрушувати колективну свідомість нації.
Дуже приємно 💙, що книгу одкровень «Чорнобиль: я бачив» Володимир Шовкошитний подарував з автографом у музейну книжкову збірку.
Директор музейної установи 🔹Ярема Шатарський, вітав автора з презентацією книги та дякував за дарунок, а присутнім – за спілкування.
Особливо вдячні 🇺🇦 захисникам і захисницям України, котрі несуть найбільший тягар сьогодення, що маємо можливість організовувати творчі зустрічі з непохитною вірою у перемогу. Низький уклін і шана ЗСУ!
Оленка Крупніцька, старша наукова співробітниця ТОКМ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Рекомендуємо

Фотовиставка “ТЕРНОПІЛЬ… ВЕСНА 1944 р.”

ТЕРНОПІЛЬ… ВЕСНА 1944 р Під такою назвою в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї підготовлена фотовиставка, присвячена 79-й річниці звільнення ...

Патріотичний виховний захід «Спом’янімо славу Крутів»

Першими героями Української держави, які підставили свої палкі груди під удари ворога, були українські студенти, учні київських гімназій, курсанти ...

Дискусійний клуб “Відома невідома Україна” (лекція 25), 13.10.23

Запрошуємо на захоплюючий захід в рамках музейного проекту «ВІДОМА НЕВІДОМА УКРАЇНА».  Дата: 13 жовтня 2023 року  Час: 15:00 (п’ятниця) ...